StoryEditorWiadomości rolnicze

Pasztet drobiowy z kurkami

08.09.2016., 11:09h
Składniki: 200 g kurek, 500 g mięsa drobiowego, 200 g surowego boczku lub podgardla, 2 cebule, 3 jajka, 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, sól, pieprz, bułka tarta, listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego.

Wykonanie: Kurki zalewamy wodą i gotujemy (ok. 20 minut). Mięso kroimy na małe kawałki i wkładamy do dużego garnka. Na spodzie układamy boczek, następnie mięso i cebule. Zagotowujemy na dużym ogniu z przyprawami, dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości mięsa (ok. 1 godziny). Mięso odcedzamy, studzimy i trzykrotnie mielimy. Kurki   drobno kroimy. Dodajemy jajka, przyprawy i mieszamy. Przekładamy do formy i lekko dociskamy. Posypujemy bułką tartą. Pieczemy ok. 60 min w temp. 180°C.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
19. listopad 2024 23:46