Wykonanie: Dynię ucieramy z twarogiem i cukrem. Następnie przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, sól, dodajemy jajka i olej. Ciasto wyrabiamy, dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Ciasto rozwałkowujemy jak najcieniej, podsypując mąką. Wycinamy szklanką kółka. Na każde nakładamy porcję farszu i sklejamy. W garnku zagotowujemy wodę z solą i odrobiną oleju. Pierogi wrzucamy porcjami na wrzątek i gotujemy jeszcze dwie minuty po wypłynięciu. Podajemy ze słodką śmietaną lub serkiem waniliowym.
Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki pszennej, 2 jaja, 2 łyżki oleju, szczypta soli, kilka łyżek ciepłej wody; składniki na farsz: 1 kostka sera białego półtłustego, 1 szkl. musu z dyni hokkaido upieczonej w piekarniku (pod przykryciem), 3–4 łyżki cukru.