StoryEditorWiadomości rolnicze

Podkówki z dyni

28.09.2015., 12:09h
Składniki: 1/2 dyni „Hokkaido”, 6–8 plastrów boczku, sól, pieprz, ostra papryka, strzępki masła lub kilka łyżek oliwy.

Wykonanie: Dynię myjemy i nie obieramy ze skórki (tę odmianę jako jedyną można, a wręcz należy jeść ze skórką). Kroimy ją wzdłuż na 6–8 części (łódek), wydrążamy miąższ, posypujemy przyprawami i lekko smarujemy tłuszczem albo układamy strzępki masła. Dynię zawijamy w plaster boczku i pieczemy w piekarniku 25–30 min.

Warszawa
5°C
Zachmurzenie duże
wi_00
pon.
wi_00
6°C
1°C
wt.
wi_00
9°C
-2°C
śr.
wi_00
10°C
1°C
czw.
wi_00
7°C
2°C
pt.
wi_00
10°C
6°C
07. kwiecień 2025 21:03