Co jest potrzebne do przygotowania potrawy?
- 1 mały kalafior
- 100 g parmezanu
- 2 jajka
- 2 łyżki sosu pomidorowego
- 1 pomidor
- sól
- pieprz
- oregano
- ser mozzarella
- 1 łyżka oleju
- 4 plasterki szynki
- 3 pieczarki
Jak przygotować pizzę?
Kalafiora wypłukać i zetrzeć na tarce. Przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i prażyć ok. 10 minut. Kalafiora przełożyć do miski i poczekać aż przestygnie. Dodać starty parmezan i jajka. Doprawić solą i pieprzem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować go olejem. Wyłożyć masę kalafiorową i uformować placek. Podpiekać przez ok. 25 minut w temp. 180°C.
Katarzyna Kosmala
Zdjęcie: Katarzyna Kosmala