Składniki potrzebne do przygotowania placuszków bananowych
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki płatków owsianych,
- 2 banany,
- olej lub masło klarowane,
- miód/syrop klonowy,
- posiekane orzechy włoskie.
Jak przygotować placuszki bananowe?
Jajka, płatki oraz banany przełożyć do naczynia blendującego i utrzeć na jednolitą masę. Tłuszcz rozgrzać.
Łyżką nakładać małe porcje ciasta i smażyć placuszki z dwóch stron. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawać z miodem lub syropem klonowym i orzechami.
Łyżką nakładać małe porcje ciasta i smażyć placuszki z dwóch stron. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawać z miodem lub syropem klonowym i orzechami.