Składniki potrzebne na omlet z botwinką i fetą
- 3 jajka,
- 3 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej,
- po szczypcie soli i pieprzu,
- 3 łyżki mleka,
- pęczek botwiny,
- 2 ząbki czosnku,
- około 2 łyżek pokruszonego sera feta,
- 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu.
Jak przygotować omlet?
Jajka rozbić, dodać sól, pieprz, mleko oraz mąkę. Wymieszać mikserem. Masło rozpuścić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie posiekaną botwinkę. Poddusić na małym ogniu, aż zmiękną. Wlać jajka.
Przykryć przykrywką i poczekać, aż się zetną. Gorący omlet zdjąć z patelni i posypać fetą.
Przykryć przykrywką i poczekać, aż się zetną. Gorący omlet zdjąć z patelni i posypać fetą.