StoryEditorPrzepisy

Przepis na genialny obiad – knedle z twarogu po węgiersku

28.09.2019., 13:09h
Uwielbiasz knedle ale znudziły Ci się wydaniu tradycyjnym? Masz ochotę spróbować czegoś nowego? Prezentujemy bardzo prosty przepis na knedle z twarogu po węgiersku! To idealne połączenie, które na pewno sprawdzi się w twojej kuchni.

Składniki niezbędne do przygotowania potrawy  

  • 400 g twarogu
  • 2 jajka
  • 40 g masła
  • 40 g mąki
  • 60 g kaszy manny
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru

Do podania potrzebujesz

  • 5 łyżek śmietany
  • 2 łyżeczki cukru

Jak przygotować knedle z twarogu po węgiersku?

Twaróg, masło i jajka utrzeć blenderem. Następnie dodać resztę składników i wymieszać ręcznie. Odstawić na 30 minut, aby ciasto zgęstniało.

Zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formować okrągłe knedle. Zagotować wodę i wrzucać gotowe knedle. Gotować około 3 minut od wypłynięcia.

Śmietanę wymieszać z cukrem. Gorące knedle polać śmietaną.


Katarzyna Kosmala
Zdjęcie: Katarzyna Kosmala

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
18. listopad 2024 23:06