StoryEditorPrzepisy

Przepis na gruszki w boczku z tymiankiem

11.09.2021., 10:09h
Za oknem powoli rozpościera się jesienna aura, tym samym nasza kuchnia zmienia się i coraz chętniej mamy ochotę na bardziej sycące, aromatyczne dania. Co powiesz na gruszki w boczku z tymiankiem?

Składniki potrzebne na gruszki w boczku z tymiankiem

  • 3 gruszki,
  • 12 bardzo cienkich plasterków boczku,
  • świeży tymianek,
  • sok z 1 cytryny.

Jak przygotować danie?

Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek gruszki zawinąć w plaster boczku z gałązką tymianku.

Układać w naczyniu do zapiekania i piec w piekarniku do zrumienienia boczku (15–20 minut).

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. listopad 2024 05:24