Składniki potrzebne do przygotowania jajecznych kotletów
- 6 ugotowanych na twardo jajek,
- 1 jajko surowe,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 4 łyżki żółtego sera startego na małych oczkach,
- sól, pieprz,
- bułka tarta do obtoczenia,
- masło klarowane do smażenia.
Jak przygotować danie?
Jajka obrać i posiekać w kostkę. Przełożyć do miski, dodać surowe jajko, natkę pietruszki, koperek, ser, sól, pieprz.
Masę dobrze wyrobić. Uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron.
Podawać z ryżem i warzywami.
Masę dobrze wyrobić. Uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron.
Podawać z ryżem i warzywami.
Katarzyna Kosmala