StoryEditorPrzepisy

Przepis na makaron z warzywami i tofu

20.04.2018., 17:04h
Chińczykom – tak, tak, właśnie im – możemy być wdzięczni za tę przebogatą w kształty mączną krajankę. Bo makaron to wyjątkowo plastyczny składnik. Na ciepło jest świetną bazą do obiadu. A na chłodno fantastycznym składnikiem sałatek.
Składniki: 150 g tofu (twarożek sojowy), 200 g makaronu, włoszczyzna posiekana w paski, 1 cebula, 3 łyżki sosu sojowego, 1 czerwona papryka, sól, pieprz, czerwona papryka (suszona), tłuszcz do smażenia.


Przygotowanie: Makaron ugotować i odcedzić. Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu, aż się podpiecze. Cebule posiekać w kostkę i zeszklić. Dodać włoszczyznę oraz paprykę pokrojoną w paski, dusić dalej. Dodać przyprawy oraz sos sojowy. Makaron wymieszać z tofu oraz warzywami.





Przepis opracowała oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warszawa
1°C
Niewielki śnieg
wi_00
pon.
wi_00
4°C
-6°C
wt.
wi_00
7°C
-4°C
śr.
wi_00
10°C
-3°C
czw.
wi_00
14°C
-1°C
pt.
wi_00
16°C
2°C
17. marzec 2025 06:37