StoryEditorPrzepisy

Przepis na naleśniki szpinakowe z rybą

09.05.2021., 09:05h
Zielone naleśniki z rybą i serkiem? Brzmi nieco egzotycznie, ale zapewniamy - po przygotowaniu, bardzo szybko znikną z talerza. Jakich składników potrzeba do przygotowania szpinakowych naleśników nadziewanych rybą?

Składniki potrzebne na naleśniki z rybą i szpinakiem

Składniki na ciasto:
  • 1 i 1/2 szklanki mleka,
    1 szklanka mąki,
    100 g szpinaku,
    3 jajka,
    szczypta soli,
    około 2 łyżek oleju.
Składniki na nadzienie:
  • 400 g ryby (dorsz, mintaj),
  • serek kremowy z ogórkiem,
  • sól, pieprz,
  • roszponka,
  • masło klarowane lub olej do smażenia,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku.

Jak przygotować naleśniki?

Szpinak zalać mlekiem i utrzeć blenderem na jednolitą masę. Dodać resztę składników i zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodać więcej mąki. Jeśli za gęste – odrobinę mleka. Rybę pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać rybę, poddusić, doprawić do smaku. Naleśniki posmarować serkiem, ułożyć rybę, roszponkę i złożyć.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 11:18