StoryEditorPrzepisy

Przepis na pastę z łososia

16.08.2020., 08:08h
Nikogo nie trzeba przekonywać ile drogocennych witamin, pierwiastków i prozdrowotnych kwasów ma w sobie łosoś. Ta wyjątkowa ryba nie musi być serwowana jedynie w formie obiadowej, można też z powodzeniem wpleść ją w śniadaniowe menu. W jaki sposób? Na przykład przyrządzając bardzo prostą i pyszną pastę ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną.

Składniki potrzebne na pastę z łososia

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 200 g wędzonego łososia,
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
  • pieprz.


Jak przyrządzić łososiową pastę?

Łososia zemleć lub bardzo drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do masy i doprawić pieprzem.

Pastę najlepiej podawać na pełnoziarnistej bagietce, udekorowaną łodyżkami szczypiorku.




Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. listopad 2024 23:09