Składniki
- podwójna pierś kurczaka,
- pęczek świeżych zielonych szparagów,
- 4 plastry boczku,
- 4 plastry żółtego sera,
- sól, pieprz.
Wykonanie
Szparagi odłamać w twardych miejscach i gotować dwie minuty.
Pierś podzielić na 4 części (kotlety), każdą lekko rozbić i posypać solą i pieprzem. Na każdej ułożyć plaster boczku, sera i pięć szparagów. Mięso zwijać w roladę i układać w naczyniu do zapiekania.
Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.
Pierś podzielić na 4 części (kotlety), każdą lekko rozbić i posypać solą i pieprzem. Na każdej ułożyć plaster boczku, sera i pięć szparagów. Mięso zwijać w roladę i układać w naczyniu do zapiekania.
Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.