Sałatka z grillowaną gruszką, szynką parmeńską i migdałami
Składniki:
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- kilka plastrów szynki parmeńskiej
- liście rukoli
- płatki migdałowe
- pół puszki kukurydzy konserwowej
Składniki na sos winegret:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- kilka listków bazylii
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki musztardy
Wykonanie:
Składniki na sos wymieszać i utrzeć blenderem. Gruszki obrać i każdą pokroić na 8 części. Rozpuścić masło na patelni do grillowania, gruszki grillować, aż będą miękkie. Na talerzu ułożyć liście rukoli, plasterki szynki, zgrillowaną gruszkę, kukurydzę, polać sosem i posypać płatkami migdałowymi.
Życzymy Smacznego