Składniki potrzebne na sernik z brzoskwiniami
- 1 kg twarogu sernikowego,
- 1 paczka biszkoptów,
- 1 puszka brzoskwiń,
- 2 i 1/2 łyżki żelatyny,
- 1/2 szklanki wrzątku,
- 150 ml śmietanki 36%,
- 3/4 szklanki cukru pudru,
- 1/2 szklanki mleka w proszku.
Jak przygotować sernik?
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i dokładnie wymieszać. Brzoskwinie odcedzić na sicie, kilka pokroić w kostkę. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć biszkopty.
Do miski przełożyć twaróg, śmietankę, cukier puder i mleko w proszku. Wszystko utrzeć mikserem. Dodać rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę i wymieszać ponownie, ale krótko.
Masę wyłożyć na biszkopty i ułożyć połówki brzoskwiń oraz brzoskwinie pokrojone w kostkę. Odstawić do lodówki, żeby sernik stężał (najlepiej na noc).
Masę wyłożyć na biszkopty i ułożyć połówki brzoskwiń oraz brzoskwinie pokrojone w kostkę. Odstawić do lodówki, żeby sernik stężał (najlepiej na noc).