StoryEditorPrzepisy

Przepis na suflet czekoladowy

07.03.2021., 10:03h
Dzisiaj mamy coś dla prawdziwych fanów czekolady! Puszysty i delikatny suflet czekoladowy ze świeżymi owocami. Gwarantujemy, że suflet smakuje dokładnie tak samo jak wygląda, czyli wyśmienicie!

Składnik potrzebne na suflet czekoladowy

  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 1/4 kostki masła,
  • masło do posmarowania foremek,
  • 1 łyżka mąki, szczypta soli,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki brązowego cukru;

do podania:

  • cukier puder,
  • świeże owoce.

Jak przygotować suflet czekoladowy z owocami:

Czekoladę rozpuścić z masłem na parze i wymieszać. Jajka ubić, dodać cukier, szczyptę soli oraz mąkę. Dodać czekoladę z masłem i zmiksować. Foremki wysmarować masłem i wlać masę. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić foremki i piec 10 minut.

Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać ze świeżymi owocami.

Warszawa
8°C
Przeważnie bezchmurnie
wi_00
sob.
wi_00
10°C
-1°C
niedz.
wi_00
5°C
-2°C
pon.
wi_00
7°C
1°C
wt.
wi_00
7°C
-1°C
śr.
wi_00
9°C
3°C
05. kwiecień 2025 07:27