StoryEditorPrzepisy

Przepis na wątróbkę z czereśniami

24.07.2021., 08:07h
To danie zapewne na długo zostanie w Twojej pamięci! Na dzisiejszy obiad zaserwuj swojej rodzinie lub gościom wątróbkę, ale w wydaniu niczym z eleganckiej restauracji. Do wątróbki dodaj świeże czereśnie, aromatyczny rozmaryn, czerwone wino i voila!

Składniki potrzebne na wątróbkę z czereśniami

  • 500 g wątróbki,
  • 200 g czereśni,
  • sól,
  • olej,
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 150 ml czerwonego wina,
  • świeży rozmaryn.

Jak przygotować danie?

Wątróbkę oczyścić, pokroić, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Czereśnie wydrylować, dodać do podsmażonej już wątróbki i zalać ją winem. Dosolić do smaku i smażyć, aż wino odparuje. Posypać rozmarynem.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
02. listopad 2024 23:10