Wykonanie: Przygotować ptysie wg. przepisu z górnej ramki. Następnie białka z cukrem ubić nad parą wodną na sztywną pianę.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i pozostawić do wystygnięcia. Gdy zacznie tężeć, dodać do ubitych białek i zmiksować.
Jeśli masa nie jest wystarczająco stężała, wstawić ją na chwilę do lodówki, kontrolując ją, ponieważ tężeje bardzo szybko. Gotową masą nadziać przygotowane ptysie.
Przepisy oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i pozostawić do wystygnięcia. Gdy zacznie tężeć, dodać do ubitych białek i zmiksować.
Jeśli masa nie jest wystarczająco stężała, wstawić ją na chwilę do lodówki, kontrolując ją, ponieważ tężeje bardzo szybko. Gotową masą nadziać przygotowane ptysie.
Przepisy oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala