StoryEditorWiadomości rolnicze

Roladki z indyka faszerowane

08.09.2015., 10:09h
Składniki: 5 filetów z indyka, 350 g mięsa mielonego, 2 jajka, 1 pęczek pietruszki, sól, pieprz, 1 cebula, masło, olej, 4 łyżki bułki tartej.

Wykonanie: Filety rozbijamy tłuczkiem i solimy. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajka, 4 łyżki bułki tartej, startą na malutkich oczkach tarki cebulę. Mięso mieszamy. Każdy filet smarujemy masłem, układamy na nim masę z mięsa mielonego, w środek wkładamy natkę pietruszki i ciasno zwijamy. Możemy spiąć filety wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz ze smażenia, przykrywamy i dusimy około godziny w piekarniku.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 07:24