StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z bobem i jajkami przepiórczymi

12.07.2016., 11:07h
Składniki: 150 g bobu, 7 jajek przepiórczych, 1 czerwona papryka, kilka liści sałaty, sól, pieprz, oliwa z oliwek, 1 łyżeczka soku z cytryny.

Wykonanie:  3 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli, 1 łyżeczkę soku z cytryny mieszamy tak, by powstał sos. Bób gotujemy w osolonej wodzie i obieramy ze skórek. Jajka gotujemy i delikatnie obieramy. Paprykę siekamy w kostkę. Na talerzu układamy liście sałaty, bób, połówki jajek. Wszystko polewamy przygotowanym sosem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Warszawa
9°C
Niewielki deszcz
wi_00
pt.
wi_00
9°C
4°C
sob.
wi_00
16°C
4°C
niedz.
wi_00
22°C
11°C
pon.
wi_00
22°C
12°C
wt.
wi_00
20°C
12°C
11. kwiecień 2025 12:42