StoryEditorWiadomości rolnicze

Sałatka z kiszonymi szparagami

12.06.2014., 12:06h
Składniki: 1 kg szparagów, 2 pęczki dodatków do kiszenia ogórków, ½ kg mieszanki sałat, 100 ml oleju, 10 dag miodu, 10 dag musztardy dijon, 20 dag szynki szwardzwaldzkiej, czarne oliwki.

Wykonanie: Szparagi obieramy i kisimy tak samo, jak ogórki małosolne – po 4 dniach mamy gotowe kiszone szparagi. Szparagi kroimy w kawałki wielkości ok. 2 cm, mieszamy z sałatami i szynką szwarcwaldzką. Z miodu, musztardy dijon i oleju przygotowujemy miodowy sos winegret. Do misy wykładamy sałaty, na nie kładziemy szparagi i szynkę, po czym całość polewamy miodowym sosem.

Warszawa
7°C
Zachmurzenie duże
wi_00
śr.
wi_00
17°C
5°C
czw.
wi_00
12°C
1°C
pt.
wi_00
16°C
5°C
sob.
wi_00
16°C
7°C
niedz.
wi_00
12°C
6°C
26. marzec 2025 06:53