StoryEditorWiadomości rolnicze

Sernik na zimno z owocami

29.07.2014., 12:07h
Składniki: 50 dag serka waniliowego, 3 galaretki (dowolny smak), owoce sezonowe (poziomki, jagody, maliny), 1 puszka brzoskwiń.

Wykonanie: Dwiegalaretki rozpuszczamy w  gorącej wodzie  (niecałe pół litra) i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Przestudzone galaretki mieszamy z serkami waniliowymi, dodajemy połowę brzoskwiń i owoców sezonowych. Masę przekładamy do formy. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Gdy zastygnie, układamy resztę owoców i zalewamy trzecią, tężejącą już galaretką. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 14:15