StoryEditorWiadomości rolnicze

Sernik na zimno z owocami

29.07.2014., 12:07h
Składniki: 50 dag serka waniliowego, 3 galaretki (dowolny smak), owoce sezonowe (poziomki, jagody, maliny), 1 puszka brzoskwiń.

Wykonanie: Dwiegalaretki rozpuszczamy w  gorącej wodzie  (niecałe pół litra) i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Przestudzone galaretki mieszamy z serkami waniliowymi, dodajemy połowę brzoskwiń i owoców sezonowych. Masę przekładamy do formy. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Gdy zastygnie, układamy resztę owoców i zalewamy trzecią, tężejącą już galaretką. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Warszawa
10°C
Niewielki deszcz
wi_00
śr.
wi_00
16°C
4°C
czw.
wi_00
17°C
5°C
pt.
wi_00
19°C
7°C
sob.
wi_00
10°C
-1°C
niedz.
wi_00
3°C
-2°C
01. kwiecień 2025 14:59