Konsumenci w państwa krajach zasługują na najlepszą żywność – powiedział niedawno minister Marek Sawicki do zebranych na warsztatach z polskich mięsnych smaków ambasadorów państw Unii i krajów trzecich. Trzydzieścioro dyplomatów miało przekonywać się do smaku polskiego drobiu, w którego produkcji jesteśmy europejskim liderem. Minister sam, ubrany w fartuch, mieszał w garnkach. Polscy drobni producenci mają wątpliwości, czy bardziej nie namieszał im, wydając kolejne rozporządzenie dotyczące sprzedaży bezpośredniej.
Szczegóły dotyczących tego tematu znajdziecie Państwo w numerze 43/2015 "Tygodnika Poradnika Rolniczego".
Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata lub zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.