StoryEditorWiadomości rolnicze

Śledzie w śmietanie z granatem

19.10.2015., 11:10h
Składniki: 400 g śledzi (zwykłych matiasów), pestki z jednego owocu granatu, 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany, pół łyżeczki cukru, łyżeczka soku z cytryny, pieprz do smaku.

Wykonanie: Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w jednocentymetrowe paski. Majonez mieszamy ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem na gładki krem. Dodajemy większość pestek granatu i mieszamy ze śledziami. Przekładamy do salaterki, dekorujemy pozostałymi pestkami granatu. 

Warszawa
8°C
Przeważnie bezchmurnie
wi_00
sob.
wi_00
10°C
-1°C
niedz.
wi_00
5°C
-2°C
pon.
wi_00
7°C
1°C
wt.
wi_00
7°C
-1°C
śr.
wi_00
9°C
3°C
04. kwiecień 2025 12:44