Wykonanie: Ser utrzeć widelcem z cukrem wanilinowym i 2 łyżkami cukru oraz jajkami. Ciasto rozłożyć, posmarować masą serową, zostawić jeden, krótszy brzeg wolny bez masy. Zwinąć w roladę i kroić w 2 cm kawałki, układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać po wierzchu cukrem i piec, aż się zrumienią (ok. 35 min w temp. 180°C).
Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 kostka twarogu tłustego lub półtłustego, 2 opakowania cukru wanilinowego, 3 żółtka, 3 łyżki cukru (najlepiej brązowego).
Wykonanie: Ser utrzeć widelcem z cukrem wanilinowym i 2 łyżkami cukru oraz jajkami. Ciasto rozłożyć, posmarować masą serową, zostawić jeden, krótszy brzeg wolny bez masy. Zwinąć w roladę i kroić w 2 cm kawałki, układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać po wierzchu cukrem i piec, aż się zrumienią (ok. 35 min w temp. 180°C).