Wykonanie
Owoce umyć, przełożyć do dużego słoja i zasypać cukrem. Zamknąć, postawić w nasłonecznionym miejscu na 4 tygodnie, codziennie mieszając owoce. Po tym czasie odlać sok, wymieszać go ze spirytusem, odstawić do lodówki.
Owoce zalać wódką i odstawić na 3 tygodnie w zacienione miejsce. Po tym czasie zlać sok z wódką i wymieszać z sokiem wymieszanym ze spirytusem. Przelać przez gazę, odstawić w zacienione miejsce.
Nalewka jest najlepsza po przeleżakowaniu co najmniej przez 4 miesiące.
Przepisy i zdjęcia - Katarzyna Kosmala
Owoce zalać wódką i odstawić na 3 tygodnie w zacienione miejsce. Po tym czasie zlać sok z wódką i wymieszać z sokiem wymieszanym ze spirytusem. Przelać przez gazę, odstawić w zacienione miejsce.
Nalewka jest najlepsza po przeleżakowaniu co najmniej przez 4 miesiące.
Przepisy i zdjęcia - Katarzyna Kosmala