Wykonanie: Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dodać soczewicę, fasolę zieloną, ryż. Doprawić do smaku, wymieszać, przełożyć do naczynia, posypać serem i zapiekać 10 minut.
Składniki: 1 szkl. ugotowanej soczewicy zielonej, 1 torebka ugotowanego czerwonego ryżu, 300 g mięsa mielonego, olej do smażenia, 1 cebula, 200 g ugotowanej zielonej fasolki, sól, pieprz, 1/2 szkl. startego parmezanu.
Wykonanie: Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dodać soczewicę, fasolę zieloną, ryż. Doprawić do smaku, wymieszać, przełożyć do naczynia, posypać serem i zapiekać 10 minut.