StoryEditorPrzepisy

Soczewica zapiekana z czerwonym ryżem, mięsem mielonym oraz fasolą

26.01.2018., 19:01h
Składniki: 1 szkl. ugotowanej soczewicy zielonej, 1 torebka ugotowanego czerwonego ryżu, 300 g mięsa mielonego, olej do smażenia, 1 cebula, 200 g ugotowanej zielonej fasolki, sól, pieprz, 1/2 szkl. startego parmezanu.


Wykonanie:
Cebulę posiekać w drobną kostkę i zeszklić. Dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dodać soczewicę, fasolę zieloną, ryż. Doprawić do smaku, wymieszać, przełożyć do naczynia, posypać serem i zapiekać 10 minut.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
25. listopad 2024 12:02