Wykonanie:
Na patelni podgrzać olej i ułożyć plastry czosnku. Zeszklić je, wyjąć, wrzucić poszatkowaną cebulę. Szklić dalej, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, obraną ze skórki drobno pokrojoną paprykę, a następnie liście jarmużu, porwane na mniejsze części (bez twardej łodygi).
Dodać ciecierzycę i przyprawy, dalej podgrzewając i lekko redukując sos. Łyżką lekko rozgarniamy i wbijamy po jednym jajku w trzech różnych miejscach.
Podgrzewamy pod przykryciem tak długo, aż jajka zetną się. Podajemy od razu.
Katarzyna Kosmala
Dodać ciecierzycę i przyprawy, dalej podgrzewając i lekko redukując sos. Łyżką lekko rozgarniamy i wbijamy po jednym jajku w trzech różnych miejscach.
Podgrzewamy pod przykryciem tak długo, aż jajka zetną się. Podajemy od razu.
Katarzyna Kosmala