Wykonanie:
Mięso pokroić w kostkę, polać olejem, posypać solą, pieprzem, curry, papryką. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.
Dynię obrać, pokroić w kostkę (jeśli jest to dynia hokkaido, nie obieramy jej). Paprykę pokroić w kostkę, cebulę na ćwiartki i delikatnie oddzielić kolejne łuski. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi.
Na patyczki do szaszłyków nadziać dynię, mięso, cebulę, paprykę i powtórzyć czynność. Ułożyć na grillu lub zapiekać 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.
Katarzyna Kosmala
Dynię obrać, pokroić w kostkę (jeśli jest to dynia hokkaido, nie obieramy jej). Paprykę pokroić w kostkę, cebulę na ćwiartki i delikatnie oddzielić kolejne łuski. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi.
Na patyczki do szaszłyków nadziać dynię, mięso, cebulę, paprykę i powtórzyć czynność. Ułożyć na grillu lub zapiekać 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.
Katarzyna Kosmala