StoryEditorPrzepisy

Szaszłyki z dynią i papryką

14.09.2018., 15:09h
Składniki: 1/2 dyni, 3 czerwone papryki, podwójna pierś z kurczaka, 3 cebule, sól, pieprz, curry, papryka w proszku, zioła prowansalskie

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę, polać olejem, posypać solą, pieprzem, curry, papryką. Wymieszać, odstawić na 2 godziny do lodówki.


Dynię obrać, pokroić w kostkę (jeśli jest to dynia hokkaido, nie obieramy jej). Paprykę pokroić w kostkę, cebulę na ćwiartki i delikatnie oddzielić kolejne łuski. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi.

Na patyczki do szaszłyków nadziać dynię, mięso, cebulę, paprykę i powtórzyć czynność. Ułożyć na grillu lub zapiekać 30 minut w piekarniku w temp. 180°C.




Katarzyna Kosmala
Warszawa
14°C
Niewielki deszcz
wi_00
niedz.
wi_00
20°C
11°C
pon.
wi_00
21°C
10°C
wt.
wi_00
18°C
11°C
śr.
wi_00
25°C
11°C
czw.
wi_00
25°C
13°C
09. kwiecień 2025 22:01