StoryEditorWiadomości rolnicze

Szparagi  w cieście francuskim

12.06.2014., 12:06h
Składniki:  ½ kg szparagów, 20 dag szynki konserwowej, 20 dag sera mozzarella, 40 dag ciasta francuskiego.

Wykonanie: Białe szparagi obieramy i gotujemy. Szynkę i mozzarellę kroimy w plasterki. Szparagi zawijamy w mozzarellę i szynkę. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy, następnie kroimy w trójkąty i zawijamy w nie szparagi owinięte w szynkę i ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez mniej więcej 7 min.

Warszawa
14°C
Niewielki deszcz
wi_00
pt.
wi_00
15°C
6°C
sob.
wi_00
14°C
2°C
niedz.
wi_00
15°C
2°C
pon.
wi_00
19°C
5°C
wt.
wi_00
22°C
8°C
25. kwiecień 2025 12:15