StoryEditorPrzepisy

Szparagi z filetem z kurczaka z sosem pieczarkowym

02.05.2018., 16:05h
Składniki: 2 filety z kurczaka, 250 g pieczarek, sól, pieprz, słodka papryka, curry, 2 ząbki czosnku, olej, pęczek szparagów, 2 łyżki mąki, 0,5 l bulionu, 1/2 szkl. śmietany.


Wykonanie:
Filety natrzeć przyprawami, obsmażyć na patelni po 8 minut z każdej strony. Zalać bulionem i gotować. Dodać pokrojone pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek.

Po 25 minutach zaprawić mąką wymieszaną w wodzie, gotować 5 minut. Dodać śmietanę wymieszaną w szklance z gorącym sosem, a następnie wlać do sosu, doprawić.

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 6 minut. Mięso pokroić w plastry, podać ze szparagami i sosem pieczarkowym.




Przepis i zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. listopad 2024 06:32