StoryEditorPrzepisy

Tagliatelle szpinakowe z mascarpone

22.11.2016., 14:11h
Składniki: 200 g szpinakowego makaronu tagliatelle, ½ opakowania serka mascarpone, 200 dag szpinaku, płatki migdałowe, sól, pieprz, 1 cebula, 2 łyżki masła klarowanego, 2 ząbki czosnku.



Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy. Dodajemy szpinak. Na koniec dodajemy ser mascarpone i mieszamy. Szpinak z mascarpone mieszamy z makaronem. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Posypujemy nimi makaron.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 08:53