Wykonanie: Ze składników przeznaczonych na ciasto zagnieść ciasto. Wyłożyć je do okrągłej formy, formując brzegi. Ciasto nakłuć widelcem. Odstawić do lodówki na 20 minut. Fasolę pokroić na mniejsze części i obgotować ją 15 minut. Jajka rozmieszać z solą i pieprzem i wylać na ciasto. Ułożyć pokrojoną, obgotowaną fasolę. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Zapiekać 35–40 minut w temp. 180°C.
Składniki na ciasto: 3/4 kostki masła, 3 żółtka + 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli, 1 i 1/2 szkl. mąki.Składniki na farsz: 3 jajka, sól, pieprz, 150 g zielonej fasoli, ser pleśniowy okrągły.
Wykonanie: Ze składników przeznaczonych na ciasto zagnieść ciasto. Wyłożyć je do okrągłej formy, formując brzegi. Ciasto nakłuć widelcem. Odstawić do lodówki na 20 minut. Fasolę pokroić na mniejsze części i obgotować ją 15 minut. Jajka rozmieszać z solą i pieprzem i wylać na ciasto. Ułożyć pokrojoną, obgotowaną fasolę. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Zapiekać 35–40 minut w temp. 180°C.