StoryEditorWiadomości rolnicze

Trufle

27.07.2017., 13:07h
Pijemy dużo kawy, żyjemy w ciągłym stresie. To wystarczy, by ciału brakowało magnezu. Ten cenny pierwiastek możesz uzupełnić między innymi czekoladowymi truflami.
Składniki: 100 g miękkiego masła, 200 g dobrej mlecznej czekolady, kakao do obtoczenia.



Wykonanie:
Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy. Dodajemy do masła po łyżce ostudzoną czekoladę, cały czas ucierając. Wstawiamy masę do lodówki na mniej więcej 2 godz. lub do czasu, aż zgęstnieje na tyle, aby można ją było formować. Nabieramy ją łyżeczką i formujemy kulki, następnie obtaczamy je w kakao. Przechowujemy w lodówce.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. listopad 2024 23:34