Składniki: 100 g miękkiego masła, 200 g dobrej mlecznej czekolady, kakao do obtoczenia.
Wykonanie: Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy. Dodajemy do masła po łyżce ostudzoną czekoladę, cały czas ucierając. Wstawiamy masę do lodówki na mniej więcej 2 godz. lub do czasu, aż zgęstnieje na tyle, aby można ją było formować. Nabieramy ją łyżeczką i formujemy kulki, następnie obtaczamy je w kakao. Przechowujemy w lodówce.
Wykonanie: Czekoladę roztapiamy. Masło ucieramy. Dodajemy do masła po łyżce ostudzoną czekoladę, cały czas ucierając. Wstawiamy masę do lodówki na mniej więcej 2 godz. lub do czasu, aż zgęstnieje na tyle, aby można ją było formować. Nabieramy ją łyżeczką i formujemy kulki, następnie obtaczamy je w kakao. Przechowujemy w lodówce.