StoryEditorWiadomości rolnicze

Trufle z białej czekolady

25.01.2016., 13:01h
  Składniki: 100 g miękkiego masła, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru kokosowego, 200 g białej czekolady, wiórki kokosowe do obtoczenia.

 

Wykonanie: Masło ogrzewamy w temperaturze pokojowej. Czekoladę łamiemy na kosteczki i roztapiamy. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i likierem. Stopniowo dodajemy po łyżce ostudzoną czekoladę, cały czas miksując. Wstawiamy do lodówki na mniej więcej 2 godziny lub do czasu, aż masa zgęstnieje na tyle, aby można ją było formować. Masę nabieramy łyżeczką i formujemy kulki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce.

Warszawa
7°C
Niewielki deszcz
wi_00
pt.
wi_00
7°C
3°C
sob.
wi_00
15°C
4°C
niedz.
wi_00
20°C
9°C
pon.
wi_00
21°C
11°C
wt.
wi_00
19°C
12°C
11. kwiecień 2025 06:39