Przepis na pierś z kurczaka z pieczarkami z mozzarellą
Składniki:
- 4 połówki filetu z kurczaka,
- 400 g pieczarek,
- sól, pieprz,
- tymianek,
- papryka,
- curry,
- 1 kulka mozzarelli (albo 20 dag twardej mozzarelli na wagę),
- 2 jaja,
- mąka,
- olej
Wykonanie:
Filety rozkroić na pół. Nie rozcinać, by można je było rozłożyć. Mięso rozbić tłuczkiem. Posypać solą, pieprzem, curry, papryką i odstawić. Pieczarki zetrzeć na tarce i usmażyć. Doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. Ostudzić, a następnie dodać startą na tarce mozzarellę.
Przepis na sałatkę z tortellini z mięsem
Składniki:
- 300 g tortellini z mięsem,
- 1 słoik suszonych pomidorów w oleju,
- 250 g pomidorów koktajlowych,
- sól, pieprz,
- listki rukoli
Wykonanie: Tortellini ugotować według przepisu, odcedzić i wystudzić. Pomidory koktajlowe pokroić na pół, a jeśli są duże – na 3–4 części. Suszone pomidory pokroić w paski.
Przepis na koktajl mango z mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny z kandyzowanymi wiśniami
Składniki:
- 3 dojrzałe mango,
- 1 puszka mleka kokosowego,
- sok z 1/2 cytryny,
- kandyzowane zielone wiśnie.
Wykonanie: Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki. Dodać sok z cytryny i mleko kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.