Trudno jednoznacznie określić główny kierunek produkcji naszego gospodarstwa dlatego mówimy, że prowadzimy gospodarstwo roślinno-zwierzęce, bo oprócz uprawy zbóż hodujemy bydło mięsne – mówi Emil Musielak.
– W naszym gospodarstwie od trzech pokoleń prowadzona jest hodowla – dodaje Aleksander.
– Dziadek utrzymywał swego czasu trzodę chlewną, hodowano też tu bydło mleczne i produkowano mleko. Zawsze jednak były opasy. Całość naszego, liczącego obecnie 250 sztuk stada, stanowią sztuki ras mięsnych.
Cały artykuł przeczytacie Państwo w numerze 1/2016 "Tygodnika Poradnika Rolniczego".
Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata, zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.